Dorpsbrouwerij De Pimpelmeesch

Dyann van Alderen van Dorpsbrouwerij De Pimpelmeesch B.V. uit Chaam werkt al sinds 2013 met de online boekhoudoplossing van Cijfer10 en is daar erg over te spreken. “Het is zoveel eenvoudiger dan de Excelsheets die we zelf aan elkaar geknoopt hadden!”

Dorpsbrouwerij De Pimpelmeesch

“Zelfs een leek kan ermee omgaan”

Dorpsbrouwerij De Pimpelmeesch,
Dyann van Alderen

Dat Dorpsbrouwerij De Pimpelmeesch koos voor Cijfer10 was min of meer toevallig, vertelt Dyann. “We waren niet actief op zoek naar een online boekhoudsysteem, maar we hadden destijds net gekozen voor de accountancy van Vermetten | accountants en adviseurs en zij hadden zojuist Cijfer10 geïntroduceerd. Na een demonstratie waren we overtuigd: het was zoveel eenvoudiger dan de Excelsheets die we zelf aan elkaar hadden geknoopt en waar weleens iets in verloren ging.”

Heldere bedrijfsresultaten

Dyann gebruikt de Cijfer10-software eigenlijk overal voor. “Verkoop, inkoop, debiteuren- en crediteurenbeheer, de BTW-aangifte en salarisadministratie: het zit er allemaal in. En ik gebruik het ook als archief. Alles wat we per post toegestuurd krijgen, scan ik in het systeem, zodat ik het later terug kan vinden. Wat me zo bevalt aan Cijfer10 is de overzichtelijkheid en de gebruiksvriendelijkheid. Je hebt geen administratieve achtergrond nodig; zelfs een leek kan ermee omgaan. En, het allerbelangrijkste: het biedt veel mogelijkheden om je bedrijf te monitoren. Je krijgt heldere bedrijfsresultaten te zien, die gemakkelijk te interpreteren zijn. Dat heb ik in vorige functies en met andere software weleens anders meegemaakt, dan had je een financieel adviseur nodig om je eigen cijfers te kunnen lezen. Dat is bij Cijfer10 absoluut niet het geval.”

BTW-aangifte via Cijfer10

Ook voor het doen van de BTW-aangifte vindt Dyann Cijfer10 een uitkomst. “Natuurlijk controleer ik hem wel voordat ik hem verzend, maar ik heb er eigenlijk nog nooit een fout in gevonden. Daarna druk ik op verzenden en weet ik meteen wat ik moet betalen. Dat is ideaal. Er is eigenlijk maar één ding dat ik niet met Cijfer10 doe: betalen – want we hebben per week maar weinig facturen, dus die handel ik buiten het systeem af.”

Overzichtelijk

Twee zaken zouden Cijfer10 voor Dyann écht compleet maken. “Omdat wij een brouwerij zijn, hebben we ook te maken met accijns. Daarvan moeten we apart aangifte doen, dat kan niet via Cijfer10. Maar eigenlijk begrijp ik dat ook wel, want het is zo’n klein, specifiek onderdeel dat het niet haalbaar is om daarvoor een module te ontwikkelen. Ook voorraadbeheer zou ik een handige toevoeging vinden. Aan de andere kant: Cijfer10 is juist zo prettig omdat het overzichtelijk en behapbaar is. Door allerlei toevoegingen zou de eenvoud verloren gaan en wordt administratie weer ingewikkeld. En het fijne van Cijfer10 is nu juist dat het de administratie zo gemakkelijk en moeiteloos maakt.”