Eetwinkel Kom d’r In

Hoewel het vorige boekhoudprogramma dat Rianne Hamels van Eetwinkel Kom d’r In in Gilze gebruikte volledig online was, was de boekhouding toch ingewikkeld. “Maar sinds ik de online boekhoudsoftware van Cijfer10 gebruik, heb ik altijd inzicht en kost het me veel minder tijd.”

Eetwinkel Kom d’r In

“Een kind kan de was doen”

Eetwinkel Kom d’r In,
Rianne Hamels

Handmatig

“In de software die ik voorheen gebruikte, moest ik alles handmatig inboeken. Dat kostte veel tijd en was ingewikkeld. Overdag is het druk in de zaak en dan schuif je de administratie al snel voor je uit. En als ik dan aan het einde van de maand alles in wilde boeken, kostte dat veel tijd en zat ik er dagen op te zwoegen. Ook liep het programma vaak vast.”

Goed ingesteld

Toen Rianne via Vermetten in aanraking kwam met Cijfer10 en het online boekhoudprogramma Yuki was ze al snel overtuigd. “Ze legden me uit dat Yuki gekoppeld kan worden aan de kassa en dat het, als het eenmaal goed is ingesteld, heel eenvoudig is. Daar had ik wel oren naar, want ik was altijd veel tijd kwijt met het handmatig inboeken van iedere kasregistratie en elk bankafschrift. We hebben de stap naar Cijfer10 gezet en het bleek net zo handig te zijn als mij was beloofd. Een kind kan de was doen.”

Kassasysteem aangesloten

Alles wat bij de bank is geregistreerd, komt automatisch in Yuki. “Ook het kassasysteem is erop aangesloten, zodat alles meteen in de administratie terecht komt. En als ik een factuur via de mail krijg, kan ik die ook heel eenvoudig in het systeem zetten. Omdat alles goed is ingericht, komt het meteen op de juiste plek terecht. Het gebeurt maar heel af en toe dat Cijfer10 mij belt met een vraag waar een bepaalde factuur bij hoort.”

Inzicht dankzij Yuki

Een groot voordeel van Cijfer10 vindt Rianne het inzicht dat het haar verschaft. “Ik kan altijd precies zien hoeveel BTW ik moet betalen en hoe de verdeling van mijn kosten is, want die zijn uitgesplitst in bijvoorbeeld huisvesting, personeel en inkoop van voedingsmiddelen. En omdat we inmiddels iets meer dan een jaar met Cijfer10 werken, kan ik de cijfers nu ook vergelijken met die van een jaar geleden. Dat geeft heel interessante inzichten. Binnenkort maakt Cijfer10 onze eerste jaarrekening en ik twijfel er niet aan dat die ook netjes en overzichtelijk is. Ik ben blij dat ik de overstap gemaakt heb!”