Elba Advies krijgt meer inzicht met Cijfer10 en Vermetten

Elba Advies stapte over naar Cijfer10 en Vermetten en kreeg meer inzicht en overzicht. “Het is echt een verschil van dag en nacht!”

Elba Advies

“We weten nu per dag hoe we ervoor staan”

Elba Advies,
Dirk de Kok

Elba Advies is een jong bedrijf. In 2017 werd deze arbeidsbemiddelaar in de zorg opgericht. Na een korte samenwerking met een andere accountant koos Elba Advies voor inzicht, overzicht en gemak door de accountancy bij Vermetten Accountants en Adviseurs onder te brengen en de administratie bij Cijfer10.

Inzicht, advies en service

Dirk de Kok, financieel verantwoordelijke van Elba Advies, vertelt dat de keuze om over te stappen naar Vermetten en Cijfer10 met name werd ingegeven door het gemis aan inzicht bij hun vorige accountant. “We kregen van hen wel advies of tips, maar dat gebeurde dan altijd pas nádat bleek dat iets niet goed was gegaan. Pas als we de kwartaalcijfers zagen, wisten we hoe we ervoor stonden. Tja, dan kun je er niet veel meer aan doen. Door schade en schande wijs geworden, kozen we half 2018 voor de combinatie van Vermetten en Cijfer10.”

Helder financieel advies

Dirk ervoer na de overstap dat hij meteen veel meer inzicht had in de financiële situatie van Elba Advies. Ook krijgt hij beter advies dan bij de vorige accountant. “Dat is echt een verschil van dag en nacht. Vermetten geeft ons heel helder financieel advies, bijvoorbeeld over de vraag of we wel of geen eigen personeel aan zouden moeten nemen. Dat hebben ze voor ons doorgerekend, waarbij ze ook de verwachte kosten, belasting en dat soort zaken mee hebben genomen. Ze wijzen ons op dingen waar we aan moeten denken en wanneer ik een vraag heb over bijvoorbeeld BTW krijg ik snel een helder antwoord, zodat ik verder kan. Daarnaast werken ze met handige formats en worden we volledig ontzorgd op het gebied van de jaarcijfers, waardoor we als klant alleen nog maar handtekeningen hoeven te plaatsen. Dat is ideaal.”

Administratie in Yuki

Omdat het bedrijf nog niet zo lang bestond, koos Elba Advies ervoor om de hele administratie vanaf 2017 over te zetten in Yuki. “Dat was wel even wat werk, maar omdat het eigenlijk maar om een verlengd boekjaar aan administratie ging, stond het er in twee weken in. Daarvan plukken we nu de vruchten, want we hebben dankzij het dashboard in Yuki een goed overzicht van hoe het financieel gaat ten opzichte van voorgaande jaren. We weten nu per dag hoe we ervoor staan. Het inboeken van facturen gaat ook heel eenvoudig. En omdat de payrollorganisatie die de urenregistratie en betaling van onze detacheringen doet, ook factureert met Yuki, worden de ontvangen (UBL)-facturen van hen 100% herkend en automatisch verwerkt in onze administratie.”

Mogelijkheden Yuki

Momenteel gebruikt Elba Advies Yuki nog alleen voor de boekhouding, maar Dirk overweegt om ook om facturen te gaan betalen via Yuki. “Dat doe ik nu nog handmatig per bank, maar naarmate we verder groeien wordt het steeds interessanter om ook dat soort zaken via Yuki te regelen. Op dit moment ben ik nog bezig om me alle mogelijkheden van Yuki echt eigen te maken, maar over een tijdje wil ik me gaan verdiepen in de verschillende extra opties en koppelingen die er zijn.”