Re-integratiePunt BV

Twee dagen per maand een boekhouder over de vloer: dat moest efficiënter kunnen, vond Martijn Vennix van Re-integratiePunt BV. Daarom stapte hij begin 2017 over naar Cijfer10. “En daar heb ik nog geen moment spijt van gehad, want alles is altijd up-to-date.”

Re-integratiePunt BV

"Ik was wat argwanend, maar alles gaat gewoon goed!"

Re-integratiePunt BV,
Martijn Vennix

Geautomatiseerd

Toen Martijn zijn bedrijf tien jaar geleden begon, nam hij een boekhouder in de arm die twee dagen per maand langskwam voor de boekhouding en de verwerking van de bankgegevens. “Pas nadat alles verwerkt was, had ik inzicht in hoe het er financieel voor stond. Ik wilde eigenlijk meer inzicht en Rob van de Bosch van Cijfer10, die ik al zo’n veertig jaar ken, vertelde mij dat dat met Yuki allemaal geautomatiseerd kan worden. Daar had ik wel oren naar, dus ben ik overgestapt.”

Eenvoudig

De overstap verliep nagenoeg geruisloos. “Janneke, mijn contactpersoon bij Cijfer10, pakte dat allemaal heel goed en zorgvuldig op. Nog steeds heb ik goed contact met haar: ze geeft aan wat ze nodig heeft en zodra ik haar dat aanlever, wordt het meteen goed doorgevoerd. Veel zaken kan ik natuurlijk zelf al regelen en invoeren via Yuki en dat gaat heel eenvoudig. Als er onverwijld zaken zijn die (extra) aandacht behoeven, dan word ik door Janneke hierop geattendeerd. Ik was aanvankelijk wat argwanend, want ik kon me niet zo goed voorstellen dat het inscannen en verwerken van zo’n 6.000 facturen in alle gevallen correct zou gaan. Maar alles gaat gewoon goed. Dat vind ik heel fijn.”

Facturen inboeken

Omdat Martijn inmiddels met zo’n zestig freelancers werkt, komen er nogal wat facturen binnen. “Iedere dag stuur ik ze eenvoudig via email naar Yuki en dan ben ik weer helemaal up-to-date. Ook handig: het terugzoeken van een factuur is heel eenvoudig efficiënt en effectief. Je vult gewoon een factuurnummer of een naam in en de factuur verschijnt, inclusief informatie over de betaling. De betalingen doe ik overigens nog steeds handmatig. Ik weet dat het ook via Yuki kan, maar ik vind het persoonlijk fijner om het op de ouderwetse manier te blijven doen, wat vervolgens ook geen probleem is.”

Inzicht in resultaten

“Omdat we nu meer dan een jaar met Cijfer10 werken, heb ik nu niet alleen inzicht in de huidige resultaten maar kan ik die ook vergelijken met hoe we er een jaar geleden voor stonden. Dat is heel interessant. Voorheen kon ik die vergelijkingen pas maken als mijn jaarverslag klaar was, maar nu heb ik realtime inzicht en wordt dit tevens op grafische wijze gepresenteerd. Ideaal!”