Simon Jansen

Toen de administratief medewerker van BLOCC creatieve communicatie uit Baarle-Nassau afscheid nam van het bedrijf, stond eigenaar Simon Jansen voor een dilemma: zoeken we een nieuwe collega, of gaan we de administratie vergaand automatiseren en het zelf doen? De keuze viel voor de laatste optie: online boekhouden met Yuki via Cijfer10. 

Simon Jansen

Geen administratief medewerker meer nodig door de ondersteuning van Cijfer10

Simon Jansen,
BLOCC creatieve communicatie

Logische keuze

“We waren al klant bij Vermetten Accountants en Adviseurs voor onze jaarstukken. Toen onze administratief medewerker bij ons wegging, ben ik gaan zoeken naar een digitale oplossing met documentherkenning en een gebruiksvriendelijk systeem. Ik kwam via Google uit bij Yuki en Cijfer10. Toen bleek dat Cijfer10 ook een connectie met Vermetten had, was het voor ons logisch om voor Cijfer10 te kiezen.”

Menselijke ondersteuning

“Ik vind het heel prettig dat Cijfer10 ons begeleiding en zekerheid biedt. Er zijn ook online boekhoudsystemen die volledig op zichzelf staan, zonder dat er iemand met je meekijkt, maar ik vind het juist prettig dat we bij Cijfer10 vaste contactpersonen hebben die we alles kunnen vragen. Want voorheen hadden we een medewerker voor 17 uur per week, maar nu doen we alles zelf. Dan is het prettig dat er menselijke ondersteuning is. Dat heeft ervoor gezorgd dat we het besluit konden nemen om de vacature niet meer in te vullen.”

Koppelingen in Yuki

“Yuki is een heel gebruiksvriendelijk systeem. Het betalen van de facturen bijvoorbeeld doe ik met behulp van de koppeling met mijn bank, die in Yuki zit. Ik vink heel eenvoudig de facturen aan die ik wil betalen en die verzend ik vervolgens in één keer. Ik heb ook up-to-date inzicht in af- en bijschrijvingen en saldi, wat heel praktisch is. Wat níet gekoppeld is, is ons CRM. Dat is branchespecifiek en daarmee heeft Yuki geen koppeling. Maar wanneer wij een klant factureren, sturen we de factuur via BCC ook naar Yuki. Het systeem herkent de factuur automatisch zo komt alles goed in de administratie te staan.”

Salarisbetaling via Yuki

Met het besluit om alle administratie en accountancy onder te brengen bij Vermetten en Cijfer10 heeft BLOCC er ook voor gekozen om de salarisadministratie en -betaling via Cijfer10 te laten verlopen. “Dat gebeurt nu in de NMBRS-software, die ook weer gekoppeld is in Yuki. Dat werkt dus perfect.”

Belasting grensregio

BLOCC creatieve communicatie is gevestigd in grensdorp Baarle-Nassau. “We werken veel voor Belgische klanten en daardoor hebben we te maken met intracommunautaire leveringen, wat betekent dat we tegen 0% btw kunnen leveren. Deze intracommunautaire leveringen moeten ook apart ingediend worden bij de belastingdienst. Ook dat regelt Cijfer10 voor ons, zodat we er geen omkijken naar hebben.”

Overzicht met app

Een jaar nadat BLOCC ervoor koos om de administratie in eigen hand te nemen en vergaand te automatiseren is Simon erg tevreden over zijn keuze. “De samenwerking met Cijfer10 verloopt heel goed. Als wij een vraag hebben – of zij – dan kunnen we altijd even bellen of elkaar via Yuki een bericht sturen, dat dan meteen is gekoppeld aan een bepaald bestand. Ook de app vind ik echt meerwaarde bieden. Ik heb continu inzicht in mijn financiën en wanneer ik bijvoorbeeld een bepaalde inkoopfactuur wil oproepen, heb ik die binnen enkele seconden op mijn scherm. Zo heb ik alles altijd in mijn broekzak zitten en dat is ideaal.”