Zes voordelen van factureren met Yuki

Elektronisch factureren (e-facturatie) is de nieuwe standaard. Partijen die zaken doen met de overheid zijn zelfs verplicht om elektronisch te factureren! Als je online factureert met Yuki ben je al aan het e-factureren. Maar wat is e-facturatie en UBL precies? En welke voordelen hebben ze? We hebben zes voordelen van factureren met Yuki voor je op een rijtje gezet!

 

E-facturatie

E-facturatie is het elektronisch versturen en ontvangen van facturen. Dit is niet alleen het versturen van een bestand in pdf-formaat, maar er wordt ook een XML-bestand meegestuurd. Deze digitale standaard voor facturen wordt Universal Business Language (UBL) genoemd.

Let wel op dat het meesturen van UBL goed ingesteld is in de factuurinstellingen van Yuki. In de factuurinstellingen van Yuki is te zien of de UBL meegestuurd wordt, zie de afbeelding hieronder.

 

Zes voordelen van factureren met Yuki

Factureren met Yuki betekent eenvoudig online opstellen en verzenden van elektronische en UBL facturen. Hieronder lees je zes voordelen van factureren met Yuki voor jou als ondernemer:

1. Tijdbesparing 

Als je factureert met Yuki, worden de verwerkte en verzonden facturen direct geboekt in je boekhouding. Dit wil zeggen dat je de factuur niet meer apart in je boekhouding hoeft te uploaden of te boeken. Bovendien bespaart de ontvanger van je meegestuurde UBL factuur tijd als hij of zij beschikt over een boekhoudoplossing die UBL facturen kan verwerken, deze worden namelijk 100 procent herkent en automatisch geboekt!

​​​​​​​2. Up-to-date financiele informatie 

Omdat de factuur direct wordt verwerkt in Yuki beschik je over actuele cijfers, vergeet hierbij niet om dagelijks je inkoopfacturen en bonnetjes aan te leveren!

3. Kortere betalingstermijn 

Onderzoek wijst uit dat een e-factuur zeven dagen eerder betaald wordt, dan een papieren factuur. En met Yuki zie je eenvoudig je openstaande debiteurenpositie.

4. Minder fouten

Yuki vult automatisch een aantal velden in, waardoor er minder stappen zijn bij het verwerken en versturen van facturen. Hierdoor vermindert de kans op fouten.

5. Meer veiligheid 

E-facturen worden gecontroleerd op IBAN-numer, BTW-nummer en KVK-nummer. Hierdoor worden dubbele en spookfacturen onderschept.

6. Kostenbesparing 

Doordat je minder tijd kwijt bent aan het opstellen en verwerken van de facturen, heb je weer écht tijd om te ondernemen. Daarbij scheelt het ook op directe kosten als printers en inkt.

 

Interesse in factureren met Yuki? Neem contact op met een van onze specialisten zijn vertellen u graag meer over de mogelijkheden!