Belastingaangifte? U bent zelf verantwoordelijk

U mag uw inkomstenbelasting over 2017 weer aangeven. Krijgt u hulp bij het invullen van uw Belastingaangifte? Dan is het goed te weten dat u zelf verantwoordelijk blijft voor de aangifte. In Rotterdam heeft een belastingadviseur duizenden Belastingaangiftes verzorgd en hier waren fouten in geslopen.

Belastingaangifte? U bent zelf verantwoordelijk!

Heeft u uw inkomstenbelasting al aangegeven bij de Belastingdienst, of wacht u tot het laatste moment? U kunt hulp krijgen bij het invullen, bijvoorbeeld van belastingadviseurs, medewerkers van de Belastingdienst en maatschappelijke organisaties als vak- en ouderenbonden, wijkcentra, 

belastingwinkels, sociaal werkers en formulierenbrigades. Schakelt u hulp in, dan moet u weten dat u zelf altijd verantwoordelijk blijft voor de Belastingaangifte.


Ten onrechte aftrekposten opvoeren

In Rotterdam heeft een belastingadviseur voor duizenden mensen de Belastingaangifte verzorgd. Dat deed hij niet goed. De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft de man opgespoord, en nu is hij verdachte. Wat is er gebeurd? De man heeft tegen betaling Belastingaangiftes gedaan voor zijn klanten, waarbij hij een groot aantal aftrekposten ten onrechte heeft opgevoerd. Het gaat bijvoorbeeld op aftrekposten als ziektekosten en giften.

Belastingbetaler zelf verantwoordelijk

Door deze foutieve Belastingaangiftes is de Belastingdienst honderdduizenden euro’s misgelopen. De Belastingdienst stelt dan ook dat de belastingbetaler zelf verantwoordelijk is voor de fiscale aangifte. De Belastingdienst zal het teveel uitbetaalde bedrag bij de belastingbetaler terugvorderen en ook nog een boete opleggen.

Belastingaangifte door Vermetten | accountants en adviseurs

Voorkom dat u een navordering krijgt met boete. Laat uw inkomstenbelasting over 2017 uitvoeren door Vermetten | accountants en adviseurs. Onze belastingadviseurs hebben jarenlange ervaring in Belastingaangiftes en zijn op de hoogte van de geldende regels en voorwaarden. Redt u het niet om vóór 1 mei 2018 Belastingaangifte te doen? Dan kunnen wij voor u uitstel aanvragen. Vermetten | accountants en adviseurs maakt voor u hét verschil.

Bron: Belastingdienst, Telegraaf en Nu.nl