Bereken de eindheffing WKR over 2017

Bent u in 2017 binnen uw vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR) gebleven? U kunt dit nu eenvoudig berekenen, zodat u tijdens de eerste aangifte over 2018 niet voor onaangekondigde verrassingen komt te staan.

Bereken de eindheffing WKR over 2017

De werkkostenregeling (WKR) is in 2011 in het leven geroepen: het vervangt alle verschillende regels en wetten rondom de verschillende vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers, en bundelt deze in één collectieve regeling. Sinds 1 januari 2015 is de WKR voor iedere Nederlandse werkgever verplicht gesteld.

Vrije ruimte WKR

In de WKR is een vrije ruimte opgenomen. Bent u in 2017 binnen uw vrije ruimte van de WKR gebleven? U kunt dit nu eenvoudig berekenen, zodat u tijdens de eerste aangifte over 2018 niet voor onaangekondigde verrassingen komt te staan. Bent u over de vrije ruimte gekomen, dan moet u mogelijk in uw eerste aangifte over 2018 de eindheffing WKR betalen of verrekenen.

 

De eindheffing WKR berekenen

Hoe berekent u de WKR? U berekent het totale fiscale loon van uw werknemers over 2017. Uw vrije ruimte is 1,2% daarvan. Als het bedrag dat u heeft aangewezen als eindheffingsloon meer is dan de vrije ruimte, dan moet u daarover 80% eindheffing WKR betalen. Dat doet u uiterlijk in uw eerste aangifte over 2018. Heeft u de eindheffing WKR in 2017 al aangegeven en betaald, bijvoorbeeld per aangiftetijdvak? Toets dan nu of u te veel of te weinig hebt betaald. U verrekent de eindheffing uiterlijk in uw eerste aangifte over 2018.

 

Plan nu uw adviesgesprek
Wilt u meer informatie over de vrije ruimte en de eindheffing WKR? Aarzel niet en neem contact op met de specialisten van Cijfer10. Onze adviseurs vertellen u graag meer en geven u indien gewenst een advies op maat. Neem vrijblijvend contact met ons op en plan een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek!