De Stichting ZZP Nederland opent meldpunt VAR-DBA

Daarmee wil de belangenvereniging voor zelfstandigen zonder personeel de knelpunten van de nieuwe wetgeving die sinds 1 mei geldt, inventariseren.

De Stichting ZZP Nederland opent meldpunt VAR-DBA

De Stichting ZZP Nederland opent een meldpunt VAR-DBA. Daarmee wil de belangenvereniging voor zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) de knelpunten van de nieuwe wetgeving die sinds 1 mei geldt, inventariseren.

De stichting is zich "ervan van dat sommige opdrachtgevers koude voeten krijgen" als gevolg van de Wet Deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) en wil na de inventarisatie staatssecretaris Wiebes met de knelpunten confronteren.

"Wij hebben vastgesteld, dat de voorlichting van de Belastingdienst meer vragen oproept dan zekerheden verschaft en daar is de staatssecretaris verantwoordelijk voor", zegt voorzitter Maarten Post.

De Wet DBA is in de plaats gekomen voor de VAR en regelt de relatie tussen opdrachtgever en zzp'er met behulp van modelovereenkomsten.

De stichting wil vooral dat staatssecretaris Erik Wiebes een einde maakt aan de onzekerheid die is ontstaan bij opdrachtgevers, als gevolg van onduidelijke voorlichting.

Zzp'ers kunnen het meldpunt vinden op de website van ZZP Nederland.